Prijzen PCR coronatest met Non-COVID verklaring
☝Klik - Boek Vandaag je pcr-test!☝

Wil je laten testen op corona in omgeving Maaspoort? Lees dan hier de belangrijkste informatie

Wil je laten testen op corona in omgeving Maaspoort? Lees dan hier de belangrijkste informatie

Het corona virus is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, overal waar je komt wordt je er mee geconfronteerd. Zo kun je nergens meer naar binnen zonder mondkapje, zijn er speciale looproutes in winkels, is de horeca gesloten en ken je steeds meer mensen om je heen die corona hebben of gehad hebben. Daarom is het belangrijk om te weten wat er allemaal speelt en wat de ontwikkelingen omtrent corona zijn. Waarschijnlijk weet je dan ook precies wat er tijdens de persconferenties gezegd wordt en wat er wel en niet mag. Maar wat nou als je zelf corona krijgt? Wat is dan de belangrijkste informatie om te weten? Deze informatie zal in deze tekst toegelicht worden, zodat jij in Maaspoort precies weet wat je kan verwachten en waar je terecht kan.

Praktische zaken omtrent het testen op corona in Maaspoort

Mocht je een corona test moeten gaan doen dan is het handig om alles op een rijtje te hebben. Waar kan je een test laten doen? Hoe maak je een afspraak? Waar moet je op letten als je daadwerkelijk te test kan halen? De belangrijkste praktische zaken over het halen van een corona test in de Maaspoort staan hier voor je op een rijtje:

Op welke plekken kun je een corona test in de omgeving halen?

● Allereerst heb je de officiële teststraat van de GGD, deze bevindt zich in de Brabanthallen. Hier vind je 8 teststraten die ervoor zorgen dat er 1600 mensen per dag getest kunnen worden.
● Daarnaast kun je terecht bij de Sneltest Straat. Dit is een commerciële straat die zorgt voor de sneltesten in Maaspoort zodat je binnen 20 minuten de uitslag van je test hebt.
● Een andere commerciële straat is Coronatest- Den Bosch. Hier krijg je mits je negatief test op Corona een speciaal reisdocument wat je mee kan nemen mocht je op reis moeten gaan.

Hoe maak je een afspraak voor een corona test?

Een afspraak maken is vrij simpel, je kunt bij alle bovengenoemde testlocaties vaak dezelfde dag of de dag erop al terecht, als je van te voren een afspraak maakt via de site. Dit gaat gaat erg gemakkelijk en het zorgt ervoor dat je de uitslag vervolgens naar jou toegestuurd wordt via de mail of via SMS. Bij de Sneltest Straat kun je ook proberen om zonder afspraak getest te worden, maar dit gebeurd alleen als er geen afspraken zijn gemaakt. Dus succes is dan niet zeker gegarandeerd.

Hoe verloopt een test?

Mocht je een afspraak hebben gemaakt om een test te halen en je komt vervolgens netjes op tijd aan bij de teststraat, wat kan je dan precies verwachten? Dit is natuurlijk bij iedere teststraat iets anders, maar hier zal uitgelegd worden hoe het er bij de meeste testlocaties aan toe gaat.

Kosten PCR coronatest met Non-COVID certificaat
☝Hier & Koop Vandaag je pcr-test!☝

Je komt aangereden met je auto (of je komt lopen, als dit ook een mogelijkheid is bij de desbetreffende locatie. Er wordt je verteld naar welke teststraat je jezelf mag begeven, waar je vervolgens netjes naar toe rijdt. Eenmaal aangekomen komt er een medewerker die helemaal ingepakt is met kleding die beschermt tegen het Coronavirus op je afgelopen. Je doet je raam open en de medewerker zal hoogstwaarschijnlijk een wattenstaafje in je neus en in je keel willen stoppen, om op deze manier jouw slijm te kunnen opslaan om te laten testen. Dit kan even een akelig gevoel geven omdat het wattenstaafje beide keren vrij diep je keel of neus binnen gaat. Vervolgens controleer je of je gegevens zijn genoteerd en juist zijn (dit kan ook aan het begin van de teststraat al gebeuren) en je bent weer goed om te gaan. En zo blijft men in de straat de hele dag door testen afnemen.

Wat gebeurd er vervolgens met je test?

Nadat men het wattenstaafje door je neus heeft gehaald, wordt het opgestuurd naar een laboratorium. Hier gaan er vervolgens weer allemaal mensen aan de slag om jou de uitslag van je test binnen 24 tot 48 uur toe te kunnen sturen. Binnen deze tijd weet je dus ook of je test negatief of positief is. Heb je een sneltest gedaan? Dan gaat dit vaak net wat anders, want met deze test krijg je dus al binnen 20 minuten de uitslag. Wat bijvoorbeeld erg handig is mocht je een reis certificaat nodig hebben. Deze testen worden dan ook vaak op locatie uitgevoerd, om de snelheid te garanderen. Hier betaal je dan ook wel een prijs voor van 69,95. Overweeg welke test je neemt aan de hand van wanneer je de uitslag moet hebben.

Welke testen zijn er?

De test die je vrijwel in iedere teststraat kan verwachten is de PCR test. Deze test wordt vaak als meest betrouwbaar gezien en is daarom het meest geschikt wil je je laten testen. De PCR test zorgt ervoor dat bepaalde deeltjes van het virus zich verdubbelen, waardoor je dus vast kan stellen of iemand corona heeft of niet. Daarnaast is dit dus wel de test waarbij het vrij lang duurt voordat je een uitslag hebt, maar hij is dus wel het meest erkent.

Een andere test die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt is de Sneltest en dan de LAMP test of de Antigeen test. Beide zorgen voor een snelle uitslag, maar werken op een totaal andere manier. De LAMP test is gebaseerd op de PCR test en werkt dus in principe hetzelfde alleen hoe het slijm getest wordt op corona gaat op een andere manier. Bij de LAMP test gebeurd dit namelijk tijdens één en dezelfde temperatuur in tegenstelling tot de PCR test, waardoor men sneller weet wat het resultaat is.

De Antigeen test werkt dus op een andere manier. Bij deze test is het namelijk zo dat het Antigeen (deeltjes van het virus die een afweerreactie kunnen oproepen van het lichaam) geconstateerd worden. Deze test is wat minder gevoelig, waardoor je in het begin van de besmetting soms een negatieve test kan krijgen. Doordat je het wattenstaafje in een speciale vloeistof stopt, worden deze deeltjes herkent en weet je dus of je corona hebt. Dit maakt de test ook erg geschikt als zelftest.

Waarom is testen erg belangrijk?

Het is belangrijk om je op tijd te laten testen. Ten eerste wil je natuurlijk geen andere mensen besmetten, maar je wilt zelf ook niet ziek worden en daarnaast is het mogelijk dat je andere redenen hebt om je te laten testen, zoals een negatief reisdocument. Heb je klachten zoals; een verkoudheid, hoesten of koorts, maak dan altijd een afspraak om je te laten testen. Maar ook als je in aanraking met geweest met iemand die corona bleek te hebben of zelfs als de vriendin van diegene corona heeft. Je kunt altijd maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een PCR test of een Sneltest in Maaspoort laten doen. Uiteindelijk weet je het nooit zeker en kun je het maar beter op safe spelen. Dit om onder andere je reis certificaat in ontvangst te kunnen nemen, om zo bijvoorbeeld Nederland weer in te mogen na een trip. Maar het allerbelangrijkste reden is natuurlijk je eigen gezondheid. Daar zal je zelf nog jaren mee moeten doen.